Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
2

Energielijst 2017 voor de Energie-investeringsaftrek EIA gepubliceerd

Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft een wijziging voor de Uitvoeringsregeling energie-investeringsaftrek EIA gepubliceerd. In bijlage 1 bij deze wijziging is de Energielijst voor 2017 opgenomen. De lijst wordt jaarlijks aangepast aan de stand van de techniek. Grote wijzigingen dit jaar op de Energielijst zijn o.a. een brede verruiming van de besparingsnormen, die vooral gunstig is voor energiebesparing bij het midden- en grootbedrijf. Deze maatregel ondersteunt het doel voor energiebesparing uit het Energieakkoord.
 
Andere opvallende wijzigingen binnen de EIA zijn:

verruiming benutting van afvalwarmte;
nieuwe innovatieve koeling voor datacenters;
verruiming voor investeringen die gemoeid zijn met de aansluiting op het elektriciteitsnet voor grootschalige zon pv-installaties.

De businesscase van dergelijke systemen verbeteren daardoor. Technieken die niet op de Energielijst staan kunnen ook worden aangemeld voor de EIA onder een generieke code. De techniek wordt onder andere getoetst op energiebesparing.
 
De EIA is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. 

Terug naar overzicht