Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
1

Winnaars Schreudersstudieprijs voor ondergronds ruimtegebruik 2014 bekendgemaakt

De Stichting A.M. Schreuders beloont om het jaar een student, die een bijzonder afstudeerproject heeft afgerond op het gebied van ondergronds ruimtegebruik aan een Nederlandse HBO- of WO-instelling. Tijdens het onlangs gehouden COB-congres zijn de winnaars van 2014 bekendgemaakt. Winnaar in de categorie techniek werd Ivana Pieters van de Universiteit Utrecht. In de categorie Conceptueel won Darinde Gijzel van de TU Delft. De winnaars ontvangen een oorkonde en een geldbedrag van 2.500.

'Subsurface construction from an energy point of view' van Pieters is te downloaden via de Universiteitsbibliotheek
van de Universiteit Utrecht. 'Tunnel visions on sustainability' (Gijzel) is te downloaden via repository TU Delft. 

In de categorie Techniek was er een eervolle vermelding voor Renée van Dorst van de TU, met haar scriptie 'Artificial ground freezing as a construction method for underground spaces in densely built up areas'. Zij ontvangt hiervoor een oorkonde en een bedrag van € 500. De scriptie is eveneens via repository TU Delft te downloaden. 

De Stichting heeft twee prijzen, die elkaar jaarlijks afwisselen. In 2015 zal de Schreudersprijs voor de beroepsmatige sector weer worden uitgereikt. Deze prijs vertegenwoordigt een waarde van € 25.000. Er is nog geen deadline voor het indienen van aanvragen bekend.

Terug naar overzicht