Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
1

Verdubbeld budget toegekend voor oproep Experimenteren met Stadslabs

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft aan 17 voorstellen een bijdrage toegekend in het kader van de Open Oproep 'Experimenteren met Stadslabs'. Tot en met 24 oktober jl. konden voorstellen worden ingediend, die bijdragen aan het opzetten en (door)ontwikkelen van stadslabs, waarin aan actuele ruimtelijke opgaven wordt gewerkt. Uiteindelijk werden 89 voorstellen bij het fonds ingediend. Daarop besloot zij het budget voor de oproep te verdubbelen.

In eerste instantie zouden er maximaal 8 voorstellen worden geselecteerd en een projectsubsidie ontvangen van maximaal € 25.000, maar dit aantal is nu dus verhoogd tot 17.

Bij de beoordeling van de inzendingen hebben de adviseurs van het fonds in eerste instantie gelet op de relevantie van de geformuleerde opgaven, de organisatievorm van het initiatief, de deskundigheid en de multidisciplinariteit van de betrokken projectpartners, het plan van aanpak en de coherentie tussen deze onderdelen. Het aantal inzendingen waarin gemeenten als initiatiefnemende partij of als partner in het project optreden, bleek boven verwachting hoog.

Terug naar overzicht