Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
1

TVL-regeling beëindigd, voor € 6,2 miljard aan steun toegekend

In het derde kwartaal van 2021 hebben ruim 35.000 ondernemers een aanvraag gedaan voor de coronasubsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Het gaat om bedrijven die in die periode minimaal 30% omzetverlies hadden.

In vergelijking met het tweede kwartaal van 2021 is het aantal aanvragen daarmee ongeveer gehalveerd. Nu de economie zich herstelt, is de TVL beëindigd. In de totale looptijd van zestien maanden zijn ruim 351.000 TVL-aanvragen ingediend. Tot nu toe is in totaal € 6,2 miljard aan TVL-steun toegekend, zo meldt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

De TVL werd op 20 mei 2020 aangekondigd als onderdeel van het coronasteun- en herstelpakket om ondernemers te ondersteunen bij het betalen van hun vaste bedrijfslasten. Er waren vijf periodes waarin steun kon worden aangevraagd en de regeling werd tijdens de looptijd diverse malen uitgebreid.

Van de € 6,2 miljard aan TVL-steun die tot nu toe is toegekend, is het meeste naar horeca & hotels (€ 1,8 miljard), de groot- en detailhandel (€ 1 miljard) en naar cultuur, sport en recreatie (€ 750 miljoen) gegaan.Deze bedragen zullen de komende tijd nog oplopen. Dat hangt samen met de afhandeling van nog openstaande aanvragen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/01/tvl-regeling-beeindigd-62-miljard-euro-toegekend

Terug naar overzicht