Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
1

NWO-oproep voor combineren ondernemerschap en wetenschap

NWO heeft de oproep 'Faculty of Impact VSNU 2021/2022 Energy Transition and Sustainability' gepubliceerd.

Het doel van de Faculty of Impact is getalenteerde fellows uit alle disciplines de gelegenheid te bieden om ondernemerschap te combineren met wetenschap. De Faculty of Impact is een samenwerkingsverband tussen de Vereniging van Universiteiten (VSNU), de universiteiten, Techleap en NWO.

Fellows hebben een innovatief idee dat mogelijkheden biedt om maatschappelijke impact te realiseren. Het kan hierbij gaan om een instrument om gedragsverandering te stimuleren, een technologische innovatie, een nieuw bedrijfsmodel, consultancy om ideeën zonder winstoogmerk te ondersteunen, et cetera.

Tijdens het tweejarige programma worden de fellows ondersteund en opgeleid op het vlak van de benodigde technische, maatschappelijke en zakelijke aspecten van hun idee, zodat zij het op een succesvolle manier kunnen vertalen naar een schaalbare commerciële of maatschappelijke start-up.

Het thema van de 2021/2022 subsidieronde van de Faculty of Impact is Energietransitie en Duurzaamheid. Dit betekent dat alle aanvragen binnen dit thema moeten vallen.

Onderzoekers die een aanvraag kunnen indienen voor het Faculty of Impactprogramma zijn PhD studenten die hun promotieonderzoek bijna hebben afgerond (studenten die al een datum hebben gepland voor de verdediging, die hun proefschrift al aan de leescommissie hebben voorgelegd, of vergelijkbaar) én postdocs of universitair (hoofd)docenten.

De subsidie is maximaal € 200.000 per fellow. De looptijd van het programma is twee jaar. Het budget kan worden gebruikt voor de modules personele kosten, vervanging en materieel. Voor de oproep is een budget van € 2 miljoen beschikbaar.

Aanvragen kunnen tot en met 18 januari 2022 worden ingediend.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/calls/faculty-impact-vsnu-2021/2022-energy-transition-and-sustainability

Terug naar overzicht