Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
1

Gezamenlijke wetenschappelijke oproep Hersenstichting en KNGF

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en de Hersenstichting hebben een gezamenlijke wetenschappelijke subsidieronde gepubliceerd.

Het doel is van de oproep is de optimale inzet van fysiotherapie en vermindering van de ziektelast bij mensen met een hersenaandoening. Doel is tevens om bij te dragen aan een zichtbare toename van het aantal behandelingen waarvan bewezen is dat zij de ziektelast verminderen en/of het functioneren verbeteren door een optimale inzet van fysiotherapie.

De hoofdaanvrager moet een gepromoveerde fysiotherapeut (in bezit van een diploma fysiotherapie) zijn die onderzoek doet in het domein van het bewegend functioneren. De hoofdaanvrager is verbonden aan een Nederlandse universiteit, hogeschool of onderzoeksinstelling.

Voor deze gezamenlijke subsidieronde is een totaalbudget van € 500.000 beschikbaar gesteld door de Hersenstichting en het KNGF, waarmee twee projecten gefinancierd worden. Per voorstel kan maximaal € 250.000 aangevraagd worden.

Projectideeën kunnen tot en met 1 februari 2022 (12.00 uur) ingediend worden via e-mail. De deadline voor uitgewerkte projectaanvragen is 14 juni 2022.

Zie voor meer informatie: https://www.kngf.nl/article/vak-en-kwaliteit/onderzoek/wcf/subsidieronde-fysiotherapie-bij-hersenaandoeningen

Terug naar overzicht