Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
1

ZonMw-oproep voor aanvullend onderzoek 'Gender en preventie'

ZonMw heeft de subsidieoproep 'Gender en preventie - Aanvullend onderzoek & secundaire analyses' gepubliceerd. De oproep vindt plaats in het kader van het Preventieprogramma 2019-2022.

Het doel van de oproep is meer inzicht en kennis opbouwen over de verschillen tussen mannen en vrouwen (sekse en gender) die leiden tot andere gezondheidsuitkomsten of andere belangrijke uitkomsten zoals (maatschappelijke) participatie binnen het preventiedomein.

Te ondersteunen onderzoek betreft het doen van een eerste verkennend onderzoek op bestaande cohorten of via een beknopte aanvullende (interventie)studie om de verschillen tussen mannen en vrouwen aan te tonen en waar mogelijk nader te onderzoeken hoe deze verschillen kunnen worden verklaard en hoe deze verschillen kunnen worden voorkomen in beleid en praktijk.

Onderzoekers die verbonden zijn aan een universiteit, hogeschool of kenniscentrum kunnen een aanvraag indienen. De hoofdaanvrager is werkzaam bij een in Nederland gevestigd kenniscentrum of bij een in Nederland gevestigde onderzoeksinstelling.

De subsidie bedraagt maximaal € 50.000 (inclusief eventueel verschuldigde BTW) voor projecten met een looptijd van maximaal twaalf maanden. In totaal is € 600.000 subsidie te verdelen. Aanvragen kunnen tot en met 7 januari 2020 (14:00 uur) worden ingediend via ProjectNet.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/gender-en-preventie-aanvullend-onderzoek-secundaire-analyses/ en https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/subsidieoproep-gender-en-preventie-verschil-tussen-man-en-vrouw-in-onderzoek/

Terug naar overzicht