Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
1

Overijsselse subsidieregeling voor grote evenementen gaat open

De provincie Overijssel meldt dat er van 4 november tot en met 15 november 2019 subsidie kan worden aangevraagd voor de voorbereiding en uitvoering van grote gevestigde evenementen in Overijssel in de periode 2020 tot en met 2023.

De subsidie kan worden aangevraagd op basis van een nieuwe nog te publiceren subsidieregeling, die dan de Subsidieregeling (potentieel) beeldbepalende evenementen 2017 t/m 2019 (USOVBE) opvolgt.

In aanmerking voor subsidie komen organisatoren van grote gevestigde Overijsselse evenementen met (inter)nationale uitstraling. De organisator moet een rechtspersoon zijn en het evenement moet een begroting van minimaal € 100.000 per jaar of editie hebben én al minimaal twee keer eerder zijn georganiseerd.

Het gaat om evenementen die stevig verankerd zijn in de samenleving en vrijwilligers, organisaties, verenigingen en ondernemers aan zich weten te binden. Cultuurevenementen met een laagdrempelige toegankelijk voor een breed publiek en passend bij het DNA van Overijssel. En sportevenementen die mensen stimuleren om te sporten of te bewegen.

De hoogte van de subsidie bedraagt nooit meer dan 50% van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen en maximaal € 66.666 per jaar of per editie voor de periode 2020 tot en met 2023. Het subsidieplafond is € 3,42 miljoen voor de periode 2020 tot en met 2023.

Kijk voor meer informatie op: https://www.overijssel.nl/loket/subsidie/regionale-economie/beeldbepalende/

Terug naar overzicht