Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
1

Nieuw KNAW-programma stimuleert samenwerking jonge onderzoekers

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft het nieuwe KNAW Early Career Partnerships programma gelanceerd.

Met dit programma wil KNAW onderzoekers aan het begin van hun carrière stimuleren om interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan of uit te bouwen om tot nieuwe inzichten te komen in fundamenteel onderzoek op alle wetenschapsdomeinen.

Een KNAW Early Career Partnership stelt jonge onderzoekers in staat een bijeenkomst te organiseren met deelnemers uit verschillende wetenschappelijke disciplines om gezamenlijk onconventionele, innovatieve ideeën of methoden voor fundamenteel onderzoek te verkennen.

Aanvragen kunnen worden ingediend door onderzoekers die werkzaam zijn bij een universiteit of onderzoeksinstituut in Nederland en niet langer dan zeven jaar geleden zijn gepromoveerd.

Jaarlijks worden maximaal tien Partnerships toegekend. De toekenning bestaat uit maximaal € 10.000 voor het organiseren van een bijeenkomst bij KNAW of op een locatie naar keuze (bijvoorbeeld het Lorentz Center).

Aanvragen kunnen per e-mail worden ingediend tot en met 1 februari 2020.

Zie voor meer informatie: https://www.knaw.nl/nl/prijzen/fondsen/knaw-early-career-partnerships-1

Terug naar overzicht