Nieuws

nov
1

Borski Fund: nieuw investeringsfonds voor vrouwelijke ondernemers

Donderdag 31 oktober is in Museum Van Loon in Amsterdam het Borski Fund gelanceerd. Dit nieuwe investeringsfonds richt zich op het versterken van financieringsmogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers met groeiambities.

Het Borski Fund is een initiatief van Laura Rooseboom, algemeen directeur van StartGreen Capital en Simone Brummelhuis, oprichter van The Next Women, een netwerk van vrouwelijke investeerders en ondernemers.

Sinds 2008 is slechts 5,7% van alle investeringen gegaan naar ondernemingen die door vrouwen zijn opgericht. Deze beperkte toegang tot financiering belemmert de groeimogelijkheden. Het Borski Fund gaat zich daarom specifiek richten op financiering voor het opschalen van bedrijven van vrouwelijke ondernemers. Het gaat om ondernemingen die in de eerste fase van hun ontwikkeling zitten. Het fonds start met € 21 miljoen en heeft de ambitie om verder te groeien naar € 40 miljoen.

Het Borski Fund is ontstaan uit een samenwerkingsverband van ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, Van Lanschot Bankiers, StartGreen Capital, The Next Women en ondernemende investeerders. De naam is ontleend aan Johanna Borski (1764-1846), de eerste vrouw die aandelen kocht in De Nederlandsche Bank.

Kijk voor meer informatie op: https://borskifund.com/ en https://www.koninklijkhuis.nl/actueel/nieuws/2019/10/28/koningin-maxima-bij-lancering-borski-fund-voor-vrouwelijke-ondernemers

Terug naar overzicht