Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
1

Subsidie provincie Fryslân voor verbetering insectenstand

De provincie Fryslân heeft een nieuwe openstelling bekendgemaakt voor de Subsidieregeling herstel biodiversiteit Fryslân (HEBIFR).

De regeling wordt van 27 oktober tot en met 2 november 2021 opengesteld voor projecten gericht op de verbetering van de insectenstand. In aanmerking voor subsidie komen alleen projecten die betrekking hebben op een in de zogeheten 'Hotspotkaart insectennetwerk' opgenomen witte vlek, waar de meeste potentie ligt in verbetering van de biodiversiteit van insecten.

Aanvragen kunnen worden ingediend door georganiseerde groepen zoals verenigingen, stichtingen, maatschappen of medeoverheden. Tot 75% van de kosten van een project is subsidiabel, tot een maximum van € 24.500. In totaal is een budget van € 50.000 te verdelen.

Zie ook: https://www.fryslan.frl/insectennetwerk

Over de regeling
Het doel van de regeling is het stimuleren van het herstel van de biodiversiteit in de provincie Fryslân, door specifiek in te zetten op voorbeeldprojecten die zich richten op het ontwikkelen, toepassen of uitdragen van een herstelstrategie van biodiversiteit.

Terug naar overzicht