Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
1

NWO-programma 'Open Competitie ENW - XL' voor het eerst open

NWO heeft de eerste openstelling voor het nieuwe programma 'Open Competitie ENW - XL' gepubliceerd.

Binnen het programma kunnen samenwerkende onderzoekers onderzoeksvoorstellen indienen voor nieuwsgierigheidsgedreven, ongebonden fundamenteel onderzoek op de onderzoeksterreinen van het NWO-domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW). Zij krijgen hiermee de gelegenheid en vrijheid om excellente, uitdagende en innovatieve onderzoekslijnen te starten, te versterken en/of uit te breiden.

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet er sprake zijn van een consortium bestaande uit minimaal twee onderzoekers uit verschillende organisaties. De onderzoekers moeten in dienst zijn bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinstituut én een dienstverband hebben voor minimaal de looptijd van het aanvraagproces en het onderzoek waarvoor de financiering wordt aangevraagd. Aanvragers met een ‘tenure-track’ aanstelling’ moeten met een brief aantonen dat adequate begeleiding van uitvoerders gegarandeerd is.

Een ENW-XL-subsidie bedraagt minimaal € 1 miljoen en maximaal € 3 miljoen. De subsidie moet ingezet worden voor minimaal vier wetenschappelijke posities.

De deadline voor het indienen van vooraanmeldingen is 15 april 2021. Aanvragen kunnen vervolgens tot en met 23 december 2021 worden ingediend. De call wordt eens in de twee jaar opengesteld.

Zie voor meer informatie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/enw/open-competitie/open-competitie-enw---xl/open-competitie-enw---xl.html

Terug naar overzicht