Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
1

Overijssel verdubbelt budget voor cultuurmakelaars

Met de regeling Cultuurmakelaars kan de provincie Overijssel subsidie verstrekken voor een cultuurmakelaar. Het subsidieplafond voor deze regeling is verhoogd van € 135.000 naar € 270.000. Een aanvraag kan worden ingediend van 1 oktober tot en met 1 december 2014. Een cultuurmakelaar is een onafhankelijke adviseur, die ten dienste staat of in opdracht van culturele organisaties of gemeenten werkt.

Een aanvraag kan worden ingediend door een samenwerkingsverband van tenminste twee Overijsselse gemeenten of een samenwerkingsverband van tenminste drie culturele organisaties, werkzaam in tenminste twee Overijsselse gemeenten. De cultuurmakelaar kan onder meer worden ingezet om contacten tussen de culturele organisaties te intensiveren, de deskundigheid van culturele organisaties te verbeteren, vernieuwend aanbod te onderzoeken en ondersteuning te bieden in het organiseren van cultuurprojecten.

De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten, met een minimum van € 25.000 en een maximum van € 55.000 per aanvraag.

Terug naar overzicht