Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
1

Jongeren op Gezond Gewicht: € 400.000 voor Gelderse gemeenten

De provincie Gelderland kent een subsidie toe van € 400.000 aan de gemeenten Arnhem, Duiven, Rheden, Westervoort en Zevenaar. Deze gemeenten kunnen zich met behulp van deze bijdrage aansluiten bij de aanpak van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Met de JOGG-methodiek moet het aantal jongeren (0 tot en met 19 jaar) met overgewicht teruggedrongen worden. Eerder ontvingen ook zes gemeenten in de regio-Veluwe subsidie om zich bij de methodiek aan te sluiten.

Behalve het terugdringen van overgewicht is het doel van JOGG ook om een actieve en gezonde leefstijl onder jongeren en hun ouders te stimuleren. Doordat de gemeenten integraal samenwerken moet de kans op succes worden vergroot. De jongeren zelf staan hierbij centraal en de gemeenten nemen de regie.

Een van de speerpunten van de provincie Gelderland uit het programma Gelderland Sport! is de preventie van overgewicht. De provincie stimuleert hierbij lokale en regionale initiatieven die elkaar versterken. Het is aan de gemeenten zelf om te bepalen welke methodiek, bijvoorbeeld JOGG of GKGO (Gezonde Kinderen in een Gezonde Omgeving), ze hiervoor inzetten. Resultaten worden vervolgens (lokaal) behaald in projecten als 'snoepvrije kassa’s', gezonde traktaties op school, ‘drink water’, pauze-activiteiten, een gezond aanbod in kantines en voldoende fietspaden.

Terug naar overzicht