Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
1

Budget voor 2013 voor Subsidieregeling internationaal excelleren verhoogd

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft voor de Subsidieregeling Internationaal Excelleren een aanvullend budget van € 1 miljoen beschikbaar gesteld. Alle landen waarvoor de DHK-regeling (Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Kennisverwerving) open staat, inclusief de drie modules voor de landen van de Transitiefaciliteit, kunnen aanspraak maken op dit budget dat vanaf 2 oktober beschikbaar is. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend. 

De Subsidieregeling Internationaal Excelleren, onderdeel van het Kaderbesluit EZ, bevat de opvolgers van de subsidieregelingen 2getthere en 2xplore. De regeling bevat o.a. de volgende onderdelen:
• De Transitiefaciliteit biedt ondersteuning voor de volgende activiteiten: kennisverwerving, haalbaarheids-studies en demonstratieprojecten. TF richt zich op de transitielanden Colombia, Vietnam en Zuid-Afrika;
• Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Kennisverwerving (DHK) voor ondernemers met internationale ambitie en interesse in opkomende markten. De regeling staat open voor de landen Bangladesh, Brazilië, China, Egypte, Ethiopië, Ghana, India, Indonesië, Kenia, Maleisië, Nigeria, Oekraïne en Turkije. Vanaf 1 mei 2013 geldt de regeling ook voor de landen Qatar, Koeweit, Saudi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Oman, Rusland, Singapore en Zuid-Korea.

Terug naar overzicht