Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
1

€ 22 miljoen steun voor de aanpak van winkelgebieden

De gemeenten die de steun ontvangen, zijn Alkmaar, Bunschoten, Den Helder, Hardenberg, Heerlen, Hengelo, Het Hogeland, Hilversum, Oldambt, Roosendaal en Sittard-Geleen. Gemiddeld krijgt elke gemeente een bedrag van € 2 miljoen. De beschikbare € 22 miljoen voor deze eerste ronde is daarmee volledig toegekend, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

In totaal vroegen tussen 9 mei en 30 mei 2002 zestien gemeenten financiële ondersteuning aan. Aan vijf aanvragers is dus geen steun toegekend, omdat hun aanvragen niet aan de voorwaarden van de regeling voldeden. In een volgende aanvraagronde mogen deze gemeenten, als ze dat willen, opnieuw een projectvoorstel indienen. De tweede ronde wordt opengesteld van 14 november tot en met 5 december 2022.

In de projecten die nu wel ondersteuning ontvangen, is aandacht voor bijvoorbeeld looproutes, afwisseling van het winkelaanbod, toegankelijkheid en de uitstraling van het winkelgebied. Ook worden winkelgebieden compacter en daarmee aantrekkelijker gemaakt door vierkante meters winkeloppervlak te vervangen voor andere functies, zoals wonen en openbaar groen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.rvo.nl/nieuws/11-gemeenten-ontvangen-eu-22-miljoen-om-winkelgebied-aan-te-pakken

Terug naar overzicht