Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
1

ZonMw-programma Safety II en veiligheidsergonomie open

ZonMw heeft een oproep gepubliceerd in het kader van het programma Safety II en veiligheidsergonomie, een onderdeel van het programma 'Kwaliteit van Zorg'. Het gaat om de oproep 'Kwaliteit van Zorg: projectideeën Safety II en veiligheidsergonomie'.

Het programma Safety II en veiligheidsergonomie stimuleert onderzoek naar werkzame elementen van de Safety II aanpak in de praktijk van Nederlandse ziekenhuizen en zelfstandige behandelklinieken. Het programma heeft een looptijd van drie jaar waarin gedurende twee fases van een jaar lerende trajecten in ziekenhuizen worden doorlopen.

Deze subsidieoproep heeft als doel het ophalen van projectideeën voor de eerste fase: het in kaart brengen van oplossingen en lessen van werkzame elementen van Safety II. Uit de projectideeën kan voor de eerste fase zowel een aantal projecten met een praktijkgerichte wetenschappelijke benadering gehonoreerd worden, bijvoorbeeld via actieonderzoek, als ook projecten die middels een wetenschappelijke benadering theorieën en methoden op het gebied van Safety II willen toetsen in de praktijk.

De hoofdaanvrager moet verbonden zijn aan een Nederlands (academisch)ziekenhuis of zelfstandige behandelkliniek. Een Nederlands kenniscentrum kan eveneens hoofdaanvrager zijn, mits ziekenhuizen of zelfstandige behandelklinieken aantoonbaar betrokken zijn bij het onderzoek. Verder zijn er naast de hoofdaanvrager andere relevante partijen medeaanvrager. Deze medeaanvragers zijn betrokken bij het onderzoek en zijn relevante samenwerkingspartners.

Voor deze subsidieronde is in totaal maximaal € 1,5 miljoen beschikbaar voor 8-12 projecten. De beoogde maximale duur van de projecten is 12 maanden.

Aanvragen kunnen tot en met 13 oktober 2020, 14.00 uur, worden ingediend. Aanvragen kunnen uitsluitend elektronisch worden ingediend via het ProjectNet-systeem van ZonMw.

Voor meer informatie zie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/kwaliteit-van-zorg-projectideeen-safety-ii-en-veiligheidsergonomie/

Terug naar overzicht