Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
1

Tweede oproep implementatie- en opschalingscoaching zorginnovaties

Er is een nieuwe oproep gepubliceerd binnen het Programma zorg voor innoveren (PZVI). Doel van dit nieuwe programma is het ondersteunen van zorginnovatoren bij de implementatie en opschaling van hun innovatie.

Zorg voor innoveren is een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Zorginstituut Nederland, de Zorgautoriteit, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en ZonMw. Deze organisaties fungeren binnen het programma als één centraal aanspreekpunt om zodoende zorginnovatoren verder te kunnen helpen bij hun innovatie.

Naast het bieden van advies en het organiseren van netwerk- en informatiebijeenkomsten, is het binnen Zorg voor innoveren mogelijk om een aanvraag te doen voor de subsidie implementatie- en opschalingscoaching. Deze subsidieregeling biedt financiële ondersteuning bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk van een zorgaanbieder of ontwikkelaar van een zorginnovatie. Voor de tweede oproep binnen deze regeling is een budget van € 1,2 miljoen beschikbaar.

In aanmerking komen in Nederland gevestigde publiekrechtelijke of privaatrechtelijke rechtspersonen. De hoofdaanvrager is een zorgaanbieder of de ontwikkelaar van een zorginnovatie in samenwerking met een zorgaanbieder.

Met de subsidie kan men externe expertise inhuren voor de implementatie en opschaling van zorginnovaties. Het gaat hierbij om begeleiding bij de sociale (proces)innovatie die nodig is om een innovatie verder te brengen, en nadrukkelijk niet om begeleiding bij de technologische innovatie (productontwikkeling). De coaches kunnen adviseren en begeleiden bij bijvoorbeeld de voorbereiding van implementatiestudies, het verbinden met proeftuinen, het bepalen van de innovatiestrategie, het navigeren door de wet- en regelgeving, en de opschaling van de innovatie in de zorgpraktijk.

Per aanvraag kan maximaal € 5000 (inclusief eventueel verschuldigde btw) worden aangevraagd met een maximale looptijd van zes maanden. De subsidie mag alleen worden ingezet om de adviesdiensten van de coach te vergoeden.

Aanvragen voor de tweede ronde kunnen tot en met 28 oktober 2020, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet, het online indiensysteem van ZonMw. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/implementatie-en-opschalingscoaching-ronde-2/

Terug naar overzicht