Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
1

Nieuwe openstellingen STW

Dit najaar opent Technologiestichting STW vijf calls. Onderzoekers kunnen projectvoorstellen indienen voor de volgende financieringsinstrumenten: Perspectief, High Tech Materialen, Demonstrator, Take-off en Vidi.

De calls voor Perspectief en High Tech Materialen (HTM) openen op 1 oktober 2014. Perspectief is het financieringsinstrument van STW voor publiek-private onderzoeksprogramma’s die zich richten op het oplossen van innovatieknelpunten. Kenmerkend aan Perspectief-programma’s is dat ze nieuwe technologieën ontwikkelen via een multidisciplinaire aanpak en cofinanciering door gebruikers.

Voor de HTM-call kunnen onderzoekers tot 1 december projectvoorstellen indienen op het gebied van onder meer hybride- en composietmaterialen, slimme materialen, geavanceerde metalen, multifunctionele textielen en oppervlakte- en nanomaterialen. In 2015 zullen in april en oktober nog twee aanvullende calls volgen voor High Tech Materialen.

De nieuwe call voor het financieringsinstrument Demonstrator gaat 1 september 2014 open. Doel van de Demonstrator-financiering is om de marktintroductie van een technologie mogelijk te maken. De deadline voor het indienen van aanvragen is 30 september 2014, 11.59 uur ’s ochtends.

Voor het financieringsprogramma Take-off kunnen onderzoekers vanaf 1 september nieuwe projectvoorstellen indienen. Take-off is een wetenschapsbreed programma en staat open voor aanvragen uit alle wetenschapsgebieden.

Ten slotte kunnen er aanvragen worden ingediend voor de Vidi call. De deadline voor het indienen van een aanvraag in de ronde 2014 is 2 oktober om 14:59 uur.

Terug naar overzicht