Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
1

Zevende Call voor Interreg 2 Zeeën-programma geopend

Eerder dit jaar besloot de 2 Zeeën autoriteit om een zevende oproep te openen. Hoewel de Brexit-onderhandelingen nog niet zijn afgerond, ontvingen zij voldoende positieve signalen over de mogelijkheid om verder te gaan met het Programma en het goedkeuren van projecten na maart 2019, de maand waarin het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten. U kunt uw Conceptnota voor deze oproep indienen tot en met 21 december 2018.

Voor maart 2019 krijg u feedback op uw voorstel. Omdat op dat moment de voorwaarden van het Brexit-akkoord volledig gekend en goedgekeurd zullen zijn door alle partijen, kan vervolgens het aanvraagformulier voor de volledige aanvraag (stap 2) worden vastgesteld. Deze kunt tot en met 26 september 2019 indienen. 

 

Voor de periode 2014-2020 is circa € 241 miljoen beschikbaar vanuit het EFRO-budget. Deelname aan 2 Zeeën-projecten staat open voor publieke en semipublieke partijen, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en andere overheden, kennis- en onderzoeksinstellingen, onderwijsinstituten en non-profit organisaties. Ook vertegenwoordigers van de private sector, met name het midden- en kleinbedrijf, kunnen aan het programma deelnemen. Het programmagebied bestaat uit de volgende NUTS3 regio’s, verspreid over de volgende gebieden:

  • Engeland: het zuidwesten, het zuidoosten en het oosten van Engeland;
  • Frankrijk: het Noorderdepartement en de departementen Pas de Calais, Somme en Aisne;
  • België (Vlaanderen): de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Antwerpen;
  • Nederland: de provincie Zeeland en de kustgebieden van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant.

Terug naar overzicht