Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
1

Residentie voor schrijvers en vertalers in Van Doesburghuis

Het Letterenfonds biedt voor volgend jaar zomer een bijzondere residentie aan in het Van Doesburghuis in Meudon-Val-Fleury/Parijs. Nederlandse schrijvers, dichters en vertalers kunnen tot en met 1 oktober 2017 een voorstel indienen voor een verblijfsperiode van vier maanden van mei tot en met augustus of voor twee maanden (mei-juni of juli-augustus 2018). Per maand wordt een beurs van € 1.000 ter beschikking gesteld voor reis- en verblijfskosten.

De atelierwoning die Theo van Doesburg eind jaren twintig voor hemzelf en zijn vrouw Nelly ontwierp, wordt als eenmalige residentiemogelijkheid aangeboden als aanvulling op de intensieve literaire campagne die de letterenfondsen in Frankrijk voeren. Kandidaten moeten beschikken over minimaal één literaire publicatie in de Nederlandse of Friese taal bij een reguliere uitgeverij en aangeven waarom ze willen werken in het Van Doesburghuis.

 

De besluiten volgen in november 2017. Voor kunstenaars in andere discipline, als architectuur, beeldende kunst, muziek, vormgeving en podiumkunsten, wordt in augustus een oproep opengesteld. Via een van de andere fondsen kunnen zij een aanvraag indienen voor een verblijf. Het Mondriaan Fonds is daarbij de penvoerder.

Terug naar overzicht