Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
1

Prinses Beatrix Spierfonds ronde 'Op weg naar therapie' open

Bij het Prinses Beatrix Spierfonds kunnen tot en met 3 oktober 2017 aanvragen worden ingediend voor de subsidieronde Op weg naar therapie. Doel is het financieren van wetenschappelijk onderzoek dat een belangrijke volgende stap zet op de weg naar een gerichte therapie voor mensen met een spierziekte. Daarbij gaat het om ziekte-modificerende therapieën, die de oorzaak of het mechanisme aanpakken in plaats van de uitingen daarvan en die voortkomen uit aangrijpingspunten uit (bio)medisch onderzoek.

De bijdrage per onderzoek ligt tussen de € 50.000 en € 250.000. Formulieren moeten worden verstuurd via het subsidieportaal. Daarnaast moet er een ondertekende papieren versie van de aanvraag in tweevoud naar het Spierfonds worden verzonden. Deze moet op vrijdag 6 oktober binnen zijn. 

Aanvragen binnen de subsidieronde moeten passen in een van de volgende stappen op weg naar therapie:

  • Trial readiness (natuurlijk beloop, uitkomstmaten);
  • Verbeteren van diagnostiek;
  • Vinden van targets voor therapie (oorzaak, ziektemechanisme);
  • Ontwikkelen en testen van een therapie (preklinisch, klinisch).

Het ultieme doel van het Prinses Beatrix Spierfonds is spierziekten de wereld uit. Daarom wordt onderzoek gefinancierd dat leidt tot het ontwikkelen van gerichte therapieën voor spierziektepatiënten. Het fonds financiert onderzoeksprojecten van het begin tot de eindfase, waarbij het daadwerkelijk zetten van een stap op weg naar therapie het belangrijkste criterium is.

Terug naar overzicht