Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
1

Stimuleringsfonds Creatieve Industrie publiceert oproep tot deelname Transmediale Festival 2017

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft een oproep geplaatst tot deelname aan het kunst-, cultuur- en technologie festival Transmediale 2017 in Berlijn. Makers en organisaties op het vlak van digitale cultuur kunnen tot en met 15 september 2016 een aanvraag indienen om geselecteerd te worden voor het festival. Aanvullend kunnen ze een vergoeding krijgen voor de productionele kosten plus hun reis- en verblijfkosten vanuit het Stimuleringsfonds.Voorstellen kunnen worden ingediend voor artistieke projecten, performances, installaties, screenings, maar ook voor workshops, netwerkbijeenkomsten en presentaties van publicaties. Theoretische bijdragen zijn ook welkom.
 
In 2017 viert het Transmediale festival haar 30e editie. Het vindt plaats over een langere periode en op diverse locaties in Berlijn (2 februari - 5 maart). Het richt zich met name op speelse, kritische en speculatieve artistieke exploraties van het thema Ever Elusive. Onder deze noemer onderzoekt het festival de steeds vager wordende grens tussen de menselijke en niet-menselijke (technologische) ecologie. Centraal staat de tentoonstelling Alien Ecologies, samengesteld door curator Inke Arns. Het festival richt zich daarmee op de transformerende context van mediakunst en digitale cultuur die ze de afgelopen drie decennia heeft onderzocht en gepresenteerd. Meer informatie over de opzet en thematiek van Transmediale 2017 is te vinden op de website van het festival.
 
Maximaal acht deelnemers die geselecteerd zijn door de Transmediale, ontvangen een bijdrage van het Stimuleringsfonds. Deze bijdrage is bestemd voor de productie op het festival en voor de reis- en verblijfskosten van de deelnemer. Het fonds stelt een bedrag van € 18.000 beschikbaar. Van elke individuele subsidie wordt € 1.000 ingezet om de productie op het Transmediale Festival mogelijk te maken. Met het mogelijk maken van Nederlandse projecten op het Transmediale Festival wil het Stimuleringsfonds makers de ruimte geven tot het opbouwen en versterken van duurzame internationale relaties en netwerken. De subsidie wordt toegekend op basis van de Deelregeling E-cultuur.

Terug naar overzicht