Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
1

Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 geopend voor aanvragen

Coalitie Erbij roept burgers (individueel of in groepsverband), non profit organisaties, bedrijven en overheidsinstellingen op, plannen in te dienen voor de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016. De prijs staat dit jaar in het teken van eenzaamheid in de gemeente. Aanvragen is mogelijk tot en met 14 augustus 2016. Een voorwaarde is, dat de gemeente op een of andere manier betrokken moet zijn bij de activiteit, waarvoor subsidie wordt aangevraagd. Initiatieven, die in voorgaande jaren met de prijsvraag hebben meegedaan, kunnen opnieuw worden ingezonden. De winnaar wordt tijdens het Nationaal Eenzaamheid Congres op 22 september 2016 door middel van publieksstemming bepaald. 
 
De eerste prijs is € 5.000, te besteden aan de activiteit van de inzending en een kunstobject. De tweede en derde prijs bestaan uit een bedrag van respectievelijk € 2.000 en € 1.000 dat aan het project mag worden besteed. 
De Nationale Eenzaamheid Prijs is een initiatief van de Coalitie Erbij in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het ministerie van VWS. 

Terug naar overzicht