Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
1

Nieuwe oproep binnen Creative Europe programma gepubliceerd

De Europese Commisie heeft een nieuwe oproep binnen het subprogramma Cultuur van het Creative Europe Programma (2014-2020) gepubliceerd. De oproep Projecten voor Europese samenwerking (EACEA 32/2014) bestaat uit twee categorieën: Projecten voor samenwerking op kleinere schaal (maximaal € 300.000 per aanvraag) en Projecten voor samenwerking op grotere schaal (maximaal € 2 miljoen per aanvraag). De deadline is in beide gevallen 1 oktober 2014.

De oproep tot het indienen van voorstellen is afhankelijk van de beschikbaarheid van de kredieten die zijn opgenomen in de ontwerpbegroting voor 2015.

Creative Europe richt zich op organisaties in de culturele en creatieve sector. Daarnaast kunnen ook overheden, universiteiten en commerciële organisaties met als hoofdtaak het organiseren van culturele activiteiten aanvragen. Voorwaarde is wel dat het project publieksactiviteiten bevat en geen winstoogmerk heeft. Het subprogramma Cultuur onderscheidt vier acties, waaronder Europese samenwerkingsacties.

Terug naar overzicht