Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

aug
1

Vierde tranche Kunstbalie Fonds Amateurkunst geopend

In 2013 werd door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Kunstbalie het Kunstbalie Fonds Amateurkunst opgericht. Het fonds heeft als doel het stimuleren en ondersteunen van bijzondere producties, tentoonstellingen, voorstellingen, festivals en jongerencultuur georganiseerd door amateurkunst-organisaties. De omvang van het fonds is in 2013 € 150.000 en vanaf 2014 € 200.000 per jaar.
De bijdrage voor een project bedraagt maximaal 25% van de werkelijke kosten met een maximum van € 5.000, of € 1.500 indien het om een openluchttheater gaat.  De financiële middelen worden verstrekt in de vorm van bijdragen en wordt verdeeld in vier tranches per jaar. Aanvragen voor de vierde tranche kunnen worden ingediend tot en met 31 oktober 2013.

Kunstbalie is het expertisecentrum voor amateurkunst en cultuureducatie in Noord-Brabant. Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen.

Terug naar overzicht