Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

Subsidieplafond voor AanZET-regeling bijna verdubbeld

Binnen de regeling is er op 9 mei 2022 (de eerste dag dat er aanvragen konden worden ingediend) in totaal voor 479 vrachtwagens subsidie aangevraagd, waarbij de totale omvang van de aangevraagde subsidie ruim € 35 miljoen is. Dit terwijl het beschikbare budget 'maar' € 13,5 miljoen was.

De 479 vrachtwagens waarvoor subsidie is aangevraagd op 9 mei vormen samen ruim twee keer zoveel emissieloze vrachtwagens als de circa 230 emissieloze vrachtauto’s op de weg op dit moment in Nederland. Bijna de helft hiervan betreft bovendien de zwaardere N3-trekkers. Het is volgens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van belang dat juist nu ondernemers de stap maken om ook de (zwaardere) trucks te verduurzamen, zij hiertoe ook de mogelijkheden krijgen. Dus vandaar de flinke budgetverhoging.

Over de regeling
Het doel van de Aanschafsubsidieregeling zero-emissie trucks AanZET is het stimuleren van de aanschaf van nieuwe emissieloze vrachtauto’s door ondernemingen en non-profitinstellingen, teneinde de emissie van CO2 en luchtverontreinigende stoffen te verminderen.

Terug naar overzicht