Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

ZonMw-oproep voor Dementie Fellowships 2021 gepubliceerd

ZonMw heeft een nieuwe oproep gepubliceerd in het kader van het programma Memorabel.

Het doel van de oproep 'Dementie Fellowships 2021' is, om in de tussenfase van het oude programma Memorabel naar het nieuwe Onderzoeksprogramma Dementie, getalenteerde recent gepromoveerde onderzoekers te ondersteunen.

Met deze persoonsgebonden subsidies wil ZonMw innovatief, creatief en grensverleggend onderzoek stimuleren. Het gaat om (onderzoeks)ideeën met grote (potentiële) wetenschappelijke en/of maatschappelijk impact die in potentie een meerwaarde hebben ten opzichte van de huidige Nederlandse dementiezorg.

Projectaanvragen dienen te worden ingediend binnen één van de vier de thema’s van het oude programma Memorabel:

  • Oorsprong en mechanisme van de ziekte;
  • Diagnostiek;
  • Behandeling en preventie;
  • Doelmatige zorg en ondersteuning.


Kandidaten die een aanvraag willen indienen kunnen dit tot maximaal vijf jaar na hun promotie doen, gerekend vanaf de promotiedatum tot de deadline van de subsidieronde (9 september 2021). De fellowship is nadrukkelijk niet bedoeld voor de reeds gevestigde groepsleider, blijkend uit verkregen grote onderzoeksubsidies als principal investigator (PI).

Deze subsidieronde staat open voor wetenschappers die reeds onderzoek doen naar dementie óf die juist vanuit een andere discipline komen en hun focus willen verleggen naar dementieonderzoek.

Het bij ZonMw aan te vragen subsidiebedrag bedraagt per projectaanvraag maximaal € 300.000 (inclusief btw). Voor deze subsidieronde is € 2,4 miljoen beschikbaar. Alzheimer Nederland draagt bij aan deze subsidieronde. Cofinanciering aanvragen bij Alzheimer Nederland is hierdoor niet mogelijk. De looptijd van een fellowship is minimaal drie jaar en maximaal vijf jaar, afhankelijk van de arbeidstijd.

Aanvragen kunnen tot en met 9 september 2021 worden ingediend via MijnZonMw.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/dementie-fellowships-2021/

Terug naar overzicht