Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

SIA-oproep 'KIEM Sport' gaat naar verwachting binnenkort open

Het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA) meldt dat binnenkort de oproep 'KIEM Sport' wordt gepubliceerd.

Met deze nieuwe regeling stimuleert SIA samenwerkingsverbanden voor evaluerend onderzoek tussen hogescholen of universiteiten en bijvoorbeeld beleidsambtenaren van gemeenten, verantwoordelijk voor sport of de openbare ruimte.

Deze samenwerkingsverbanden gaan aan de slag met activiteiten op het gebied van (praktijkgericht) onderzoek en innovatie. Hiermee komen zij tot inzichten over welke maatregelen leiden tot een beweegvriendelijker buitenruimte. Het budget voor KIEM Sport is beschikbaar gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), vanuit het Nationaal Sportakkoord.

KIEM Sport richt zich op onderzoek naar:

  • bestaande interventies in de fysieke inrichting van de buitenruimte (hardware);
  • het organiseren van activiteiten om beweging te stimuleren (software);
  • het bedenken en organiseren van plannen voor beide (orgware).


Aanvragen kunnen worden ingediend door onderzoekers van een hogeschool of universiteit. Bij de aanvraag zijn minimaal twee consortiumpartners betrokken, naast de aanvragende hogeschool of universiteit. Hiervan is er in ieder geval één partner een gemeente.

De subsidie bedraagt maximaal € 40.000 per project. De consortiumpartners moeten bijdragen aan het projectbudget. De hoogte van deze bijdrage is gelijk aan 25% van de aangevraagde subsidie. Dat kan in geld of in natura.

Zie voor meer informatie: https://regieorgaan-sia.nl/financiering/kiem-sport/

Terug naar overzicht