Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

Tweede tranche subsidie voor de Topsector Energie geopend

Vandaag is de tweede tranche voor regelingen rond energie-innovatie opengesteld. Het gaat onder meer om de regelingen Demonstratie energie-innovatie (DEI) en innovatie Duurzame Energie en Energiebesparing Gebouwde Omgeving (iDEEGO). Ook voor Hernieuwbare energieprojecten is nog budget beschikbaar.

De regeling Demonstratieprojecten energie-innovatie (DEI), bedoeld voor investeringsprojecten die het stadium van een prototype voorbij zijn en voor het eerst in de markt worden toegepast, is tot en met 27 oktober opengesteld. Voor deze regeling is nog een budget van € 20 miljoen beschikbaar.

Het budget voor de iDEEGO-regeling, een combinatie van vijf programmalijnen: zonnestroomtechnologie (PV), compacte conversie en opslag van thermische energie, multifunctionele bouwdelen, energieregelsystemen en -diensten, en flexibele energie-infrastructuur, bedraagt ruim € 15 miljoen. Aanvragen hiervoor kunnen tot en met 15 september worden ingediend.

Ook nieuw dit jaar is de Hernieuwbare Energie-regeling, gericht op projecten die bijdragen aan het kosteneffectiever realiseren van de duurzame-energiedoelstelling van 16% in 2023. U kunt tot en met 15 december aanvragen indienen. Het beschikbare subsidiebudget voor deze regeling is € 50 miljoen. Klik hier voor de tabel met de sluitingsdata voor 2015.

Terug naar overzicht