Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

Innovatief Actieprogramma Groningen: € 675.000 voor vernieuwende projecten

De provincie Groningen verstrekt ruim € 675.000 subsidie aan vijf innovatieve projecten. De bijdragen worden verleend in de juni-ronde van het Innovatief Actieprogramma Groningen-4 (IAG-4), waarmee de provincie vernieuwende bedrijven in de regio wil ondersteunen. Er worden nu onder meer bijdragen verleend voor de ontwikkeling van een diagnose-instrument voor de werking van de nieren en een app die een gezonde leefstijl stimuleert. IAG 4 is een subsidieprogramma voor kleinere, risicovolle projecten met een hoog ambitieniveau. Voor de maand juni heeft de provincie subsidie toegekend aan de volgende vijf ondernemingen:

Singboard Holding BV, voor het onderzoek en de ontwikkeling van  plaatmateriaal dat gemaakt wordt van stro, verlijmd met een bindmiddel op waterbasis;
Pezy Development BV, voor de ontwikkeling van biologisch afbreekbare verpakkingen;
Sentron Europe BV, voor een diagnose-instrument, waarmee ziekenhuizen de werking van de nieren continu kunnen monitoren;
Sciences BV, voor onderzoek naar het produceren van biodiesel uit olierijke gisten, zoals frituurolie;
Tizin BV, voor een app die tips geeft om gezond te leven en welvaartsziektes, zoals diabetes en obesitas, terug te dringen.

Het vierde Actieprogramma heeft een looptijd van november 2014 tot en met 2017. Van het totale budget van € 6,2 miljoen is € 2,7 miljoen van de provincie afkomstig. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) trekt  € 3,36 miljoen voor het programma uit. Het budget is als volgt per thema verdeeld: Healthy Ageing en Energie ieder € 1.600.000; Bio-economie € 1.150.000 en Trans-sectorale Innovatie € 1.420.000. De bijdrage is maximaal 50% van de subsidiabele kosten, met een minimum van € 50.000 en een maximum van € 150.000.

Terug naar overzicht