Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

€ 318.000 voor Zonnelening in Noordenveld, € 6 miljoen in 2016 voor heel Drenthe

Op 1 januari 2014 trad in Drenthe de Subsidieverordening duurzaamheidslening hernieuwbare energie, kortweg Zonnelening, in werking. Het budget voor 2014 werd geheel opgebruikt. In 2015 is de regeling voortgezet en op detailniveau gewijzigd. Voor zonneleningen in de gemeente Noordenveld is nu een subsidieplafond voor het jaar 2015 vastgesteld van € 318.554, beschikbaar gesteld door de provincie en de gemeente. Aanvragen in Noordenveld kunnen vanaf 1 juli 2015 worden ingediend.


Met de Zonnelening kunnen particulieren in Drenthe voor maatregelen, gericht op opwekking van zonne-energie een zonnelening aanvragen. Er kan een lening aangevraagd worden voor de kosten van installatie en aanschaf van:

zonnepanelen;
een zonneboiler; en/of
overige duurzame technieken.

De regeling wordt uitgevoerd voor het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Gedeputeerde Staten van Drenthe kondigen alvast aan de uitvoering van de zonnelening in 2016 te willen voortzetten. In 2016 stelt de provincie maximaal € 6 miljoen ter beschikking, met als voorwaarde dat gemeenten meedoen met 50/50 cofinanciering.

Terug naar overzicht