Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

Tweede loketronde Twinningfaciliteit Nederland-Suriname open tot en met 22 augustus

De tweede loketronde van de Twinningfaciliteit 2013-2016 is geopend tot en met 22 augustus 2014 in plaats van 20 augustus. De faciliteit heeft als doel versterking van institutionele capaciteiten in Suriname en bevordering van sociale banden tussen Nederland en Suriname. Dit kan worden bereikt door contacten tussen Surinaamse en Nederlandse maatschappelijke organisaties te faciliteren, in de vorm van kennisuitwisseling en samenwerking. Voor deze ronde is 1,75 miljoen beschikbaar.

Door de contacten tussen Surinaamse en Nederlandse maatschappelijke organisaties worden instituties ondersteund en capaciteitsopbouw van het maatschappelijk middenveld versterkt. Aanvragen kunnen worden ingediend door duurzame samenwerkingsverbanden van tenminste één Surinaamse en één Nederlandse maatschappelijke organisatie. De partners behoren tot de non-profit sector.

Het subsidieplafond voor het tijdvak 2013-2016 bedraagt in totaal € 6.500.000. Projectvoorstellen kunnen worden ingediend bij het Directie Westelijk Halfrond (DWH) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Terug naar overzicht