Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

Noord-Nederlandse samenwerking op gebied van high-tech innovatie

Een aantal ondernemende partijen in het noorden van Nederland heeft een manifest getekend, om een forse impuls te geven aan de innovatieve technologie in de regio. In deze regio zijn veel bedrijven actief op het terrein van High Tech Systems & Materials (HTSM). Voorheen leverde het sensor cluster via Stichting Sensor Universe hier een belangrijke bijdrage aan. De volgende stap in de ontwikkeling van Noord-Nederland als een High-Tech regio moest echter vanuit het werkveld zelf komen.

De verbreding van sensor naar High-Tech Systems & Materials leidt tot een betere aansluiting op nationale programma’s en op Europa. Bovendien doet het recht aan de kracht van de bedrijven in regio. De partners van dit manifest zijn: Fokker Aerostructures Hoogeveen, Philips Consumer Lifestyle Drachten, ASTRON, NOM, Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, SRON, Stichting INCAS3, Innovatiecluster Drachten en Sensor City Assen.
Het platform zal op korte termijn worden uitgebreid door andere partijen aan te laten haken. Dit zijn zowel grote bedrijven als MKB, maar ook onderwijsinstellingen.

Terug naar overzicht