Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

Nieuwe voorstellen Energielijst en Milieulijst 2015 gevraagd

Ook dit jaar kunnen bedrijven n of meerdere voorstellen indienen voor de Energielijst en Milieulijst. Voorstellen voor de nieuwe Energielijst van 2015 kunnen worden ingediend tot 31 augustus 2014. Voorstellen voor de nieuwe Milieulijst van 2015 kunnen tot 1 september 2014 worden ingediend.  
 
De voorstellen worden getoetst aan een aantal criteria. Zo is EIA-voordeel niet bedoeld voor technieken die zichzelf in korte tijd terugverdienen. Pas bij een terugverdientijd van vijf jaar of langer is, volgens Europese afspraken, EIA-voordeel toegestaan.

Via de EIA kunnen bedrijven de fiscale winst verlagen. U mag 41,5% van het investeringsbedrag waarvoor u een EIA-verklaring hebt ontvangen van de fiscale winst aftrekken. Door de verlaging van de fiscale winst betalen bedrijven minder belasting. Het netto EIA-voordeel is ongeveer 10% van de investeringskosten. Dit levert een rente- en liquiditeitsvoordeel op.

Via de MIA kunnen bedrijven eveneens de fiscale winst verlagen. Tot 36% van de kosten van de milieu-investering mogen zij in mindering brengen op de fiscale winst. Met de Vamil kunnen bedrijven 75% van een investering op een willekeurig moment afschrijven. Door sneller afschrijven vermindert de fiscale winst en betalen bedrijven minder belasting in dat jaar. Dit levert een rente- en liquiditeitsvoordeel op.

Klik hier voor de Energielijst en de Milieulijst.

Terug naar overzicht