Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
1

Bioeconomy Innovation Cluster Oost Nederland van start

In het gemeentehuis van Berkelland in Borculo is het Bioeconomy Innovation Cluster Oost Nederland (BIC-ON) van start gegaan. Dit is een breedgedragen cluster, met een meerjarenprogramma waarbinnen bedrijfsleven, kennisinstellingen en provincies hun krachten bundelen. Het verbindt en versnelt de innovatieve biobased ontwikkelingen in Gelderland en Overijssel.

De deelnemende bedrijven willen tot 2020 minimaal € 200 investeren. De provincies Gelderland en Overijssel hebben aangegeven, een groot gedeelte hiervan te ondersteunen via cofinanciering. Subsidies en vouchers spelen hierbij een belangrijke rol, waarbij steeds meer sprake is van revolverend vermogen.

BIC-ON werkt met vijf pijlers: algen, verse biomassa (biomassa uit landbouw, natuurbeheer en reststromen met relatief veel water), natuurvezels (zoals bij de papierindustrie), mest en slib.
De aanpak wordt gecoördineerd door GreenTechAlliances, powered by kiEMT. Er is nauwe samenwerking met Oost NV, de Overijsselse innovatieloketten en de Gelderse Regionale Centra voor Technologie (RCT's).

Terug naar overzicht