Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
1

Groningen publiceert regeling voor opstarten lokale energieprojecten

De provincie Groningen heeft de Subsidieregeling startsubsidie lokale energie provincie Groningen 2021-2023 (SLEGR) gepubliceerd.

Het doel van de al aangekondigde nieuwe regeling is om bij te dragen aan het ontstaan van energiecollectieven en lokale energieprojecten op het gebied van energiebesparing en duurzame energie, en deze collectieven helpen tot uitvoering te komen.

Subsidie kan worden aangevraagd door een bewonersgroep of een startend energiecollectief. Subsidie kan worden aangevraagd voor het opstarten van een lokaal energiecollectief en het voor de eerste keer ontwikkelen en opzetten van een lokaal energieproject.

Om voor subsidie in aanmerking te komen, wordt voldaan aan de volgende vereisten:

  • 40% van de totale projectkosten wordt door de aanvrager als cofinanciering ingebracht;
  • het project waarvoor subsidie wordt aangevraagd levert een positieve bijdrage aan de realisatie van energiebesparing en/of duurzame energieopwekking.


De subsidie bedraagt maximaal € 6000.

Aanvragen kunnen van 2 juni 2021 tot en met 31 december 2023 worden ingediend bij Stichting Ondersteuning Groninger Dorpen (die de regeling namens de provincie Groningen uitvoert). Het subsidieplafond van € 118.000 wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

Terug naar overzicht