Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
1

Winnaars European Enterprise Promotion Awards bekend

ZomerOndernemer en Duurzaamheidsfabriek zijn als winnaars gekozen van de European Enterprise Promotion Awards. Op 28 mei jl. vond in het Huis van Europa in Den Haag de Nederlandse finale plaats van de awards voor 2015. In totaal waren er 16 projecten ingediend. De twee winnende projecten zullen tijdens de finale in november in Luxemburg strijden met de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen uit de EU, IJsland, Noorwegen, Servi en Turkije.

Met de prijs, die ook bekend staat als de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering, beloont de Europese Commissie initiatieven van nationale, regionale of lokale overheden en publiek-private partnerschappen die ondernemerschap, en vooral het midden- en kleinbedrijf, vooruit helpen. Het initiatief moet al minimaal twee jaar worden uitgevoerd.

ZomerOndernemer, van de Stichting The New Entrepreneur, biedt jongeren tussen de 15 en 22 jaar de kans om tijdens hun zomervakantie zelf een bedrijf te beginnen en zo ervaring op te doen met het ondernemerschap en in praktijk te ondervinden wat het is om een eigen onderneming te hebben. Vorig jaar hebben ruim 100 jongeren in vier regio's meegedaan aan het project. 39 hiervan zich ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel. In 2015 wordt het project in negen regio's uitgevoerd.


De Duurzaamheidsfabriek van de Coöperatie Leerpark in Dordrecht is in Europa het eerste gebouw dat duurzaamheidsonderwijs samen met het bedrijfsleven op een zeer vernieuwende manier inricht. Met ingang van het schooljaar 2013/2014 is het gebouw volledig in gebruik en voorziet in het leren en werken aan de duurzame technologie van deze eeuw. Ondernemingen als Siemens, Krohne en HVC vestigen zich met een deel van hun activiteiten in de fabriek. Zij geven les in de praktijk aan de nieuwe generatie technici. Inspiratie, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap dragen bij aan de ontwikkeling van de regio tot een sterke, hightech, CO2 neutrale economie.

Terug naar overzicht