Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
1

Conceptadviezen SDE++ 2022 beschikbaar voor marktconsultatie

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft de conceptadviezen voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) 2022 gepubliceerd.

Tot en met 21 mei 2021 kan men op de conceptadviezen reageren via een schriftelijke marktconsultatie.

De SDE++ stimuleert naast duurzame energieproductie ook CO2-reductie. Zo wil de overheid ervoor zorgen dat de energietransitie in Nederland haalbaar en betaalbaar blijft. Voor het advies voor de SDE++ in 2022 is de aandacht verlegd van 'verbreding' naar 'verdieping' van bestaande SDE++-technieken, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Het PBL adviseert, met ondersteuning van TNO en DNV GL, het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) over verschillende onderdelen van de SDE++. Op basis van schriftelijke reacties uit de markt en marktconsultatiegesprekken, stelt het PBL een eindadvies op voor EZK. Rond het eind van dit jaar besluit EZK vervolgens over de SDE++-openstelling 2022, de open te stellen categorieën en de bijbehorende basisbedragen.

Belanghebbenden kunnen via een consultatieformulier een schriftelijke reactie geven op de conceptadviezen en de onderliggende kostenbevindingen per thema. Mocht een aanvullend gesprek door het PBL gewenst worden, dan zal dit tussen 7 juni en 2 juli plaatsvinden.

Zie ook: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/marktconsultatie-sde-2022

Terug naar overzicht