Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
1

ZonMw-oproep voor 'Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten'

ZonMw heeft een oproep gepubliceerd in het kader van het programma Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten. Concreet gaat het om de oproep 'Onderzoek en innovatie - Open ronde Visueel 2020'.

Het doel van het programma ?Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten is het ontwikkelen van kennis én het maximaal inzetten van deze kennis, om zo de best mogelijke zorg en ondersteuning aan mensen met een zintuiglijke beperking te realiseren. Samenwerking, het delen van kennis en verbinding met de samenleving zijn hierin belangrijk.

De nu gepubliceerde open subsidieronde is bedoeld om ruimte te bieden voor innovatie, actuele ontwikkelingen en projecten (buiten de programmalijnen om) voor mensen met een visuele beperking. Er kan projectsubsidie worden aangevraagd voor onderzoek met een aantoonbare waarde voor mensen met een visuele beperking.

Aanvragen kunnen worden ingediend door zorg- of onderzoeksinstellingen. Alleen organisaties gevestigd in Nederland kunnen hoofdaanvrager zijn. Indienende organisaties zijn verplicht afstemming en samenwerking te zoeken met minimaal één van de erkende ZG-expertiseorganisaties binnen de deelsector Visueel die in het kader van het ZonMw-programma Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten een erkenning als ZG-expertiseorganisatie hebben ontvangen (Bartiméus en Koninklijke Visio).

In totaal is voor deze subsidieronde € 100.000 beschikbaar. Voor de projecten van een duur van één jaar wordt maximaal € 50.000 beschikbaar gesteld. Voor de projecten met een looptijd van twee jaar wordt maximaal € 100.000 per jaar beschikbaar gesteld.

Aanvragen kunnen tot en met 25 juni 2020, 14.00 uur worden ingediend via ProjectNet.

Zie voor meer informatie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/expertisefunctie-zintuigelijk-gehandicapten-onderzoek-en-innovatie-open-ronde-visueel-2020/

Terug naar overzicht