Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
1

CEF Transport Blending Facility gaat binnenkort weer open

De Europese Commissie heeft in het kader van de Financieringsfaciliteit voor Europese verbindingen (Connecting Europe Facility - CEF) een nieuwe oproep aangekondigd voor de sector vervoer. Het betreft de 2019 CEF Transport Blending Facility call.

Met de CEF Transport Blending Facility (CEF TBF) wil de Europese Commissie op een innovatieve manier private investeerders en financiële instituten betrekken bij projecten die bijdragen aan de duurzaamheid en efficiëntie van de Europese transportsector.

De Europese Investeringsbank (EIB) is op dit moment de enige partner die aan de CEF TBF verbonden is. Mogelijk volgen nog andere partijen, zoals nationale investeringsbanken. Geïnteresseerden in CEF TBF-subsidies kunnen alleen aanvragen indienen voor de binnenkort te openen call met steun van de EIB of van eventueel nog volgende andere partijen.

In aanmerking voor ondersteuning komen overigens alleen projecten met betrekking tot de uitrol van het zogeheten European Railway Traffic Management System (ERTMS) dan wel alternatieve brandstoffen.

Voor de oproep is een budget van € 198 miljoen beschikbaar. De oproep zal openen in juni/juli van dit jaar en voor het eerst sluiten in december 2019. Volgende deadlines zijn – onder voorwaarde dat er nog budget beschikbaar is – voorzien in maart, juni, september en december 2020, alsmede in maart 2021.

Zie ook: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-transport/apply-funding/blending-facility

Over CEF
Het doel van de Connecting Europe Facility is de ondersteuning van projecten van gemeenschappelijk belang in het kader van het beleid voor de trans-Europese netwerken in de sectoren vervoer, telecommunicatie en energie.

Terug naar overzicht