Nieuws

mei
1

ZonMw opent nieuwe oproep Zwangerschap en geboorte II

ZonMw heeft de oproep 'psychosociale aspecten (uitbreiding) neonatale hielprikscreening' binnen het programma Zwangerschap en geboorte II gepubliceerd. Aanvragen kunnen tot en met 6 september 2018 worden ingediend. Doel is om door middel van onderzoek inzicht te krijgen in de psychosociale gevolgen van de (uitbreiding van de) neonatale hielprikscreening. Er is een budget beschikbaar van maximaal € 250.000 voor 1 project. De duur van een project is 36 maanden.

Het onderzoek moet inzicht geven in de volgende psychosociale aspecten van (uitbreiding) van de neonatale hielprikscreening bij ouders:

  • waardering van (de uitbreiding van) het neonatale hielprikscreeningsprogramma;
  • beleving en betekenis van de uitslag;
  • gevolgen van het screenen van een subgroep;
  • gevolgen voor zorggebruik bij afwijkende hielprik uitslag.

In aanmerking voor subsidie komen onderzoekers die werkzaam zijn bij een Nederlandse onderzoeksorganisatie, samen met essentiële partners betrokken bij de regievoering en uitvoering van neonatale hielprikscreening.

 

Het programma Zwangerschap en geboorte II stimuleert de ontwikkeling en implementatie van kennis om daarmee bij te dragen aan de perinatale en maternale gezondheid in het algemeen, het optimaliseren van de pre- en neonatale screening en het terugdringen van verschillen in de perinatale en maternale gezondheid. Het programma bouwt voort op de kennis en kennisinfrastructuur die in het eerste programma is ontwikkeld.

Terug naar overzicht