Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
1

Programma Bessensap 2015 bekend

NWO heeft het programma bekendgemaakt voor het evenement Bessensap, dat op 12 juni a.s. plaatsvindt in het New Babylon te Den Haag. Bessensap brengt journalisten, redacteuren, voorlichters en mediagenieke onderzoekers bij elkaar. Het motto luidt: wetenschap ontmoet pers, pers ontmoet wetenschap. NWO organiseert het evenement voor de vijftiende keer samen met de Vereniging Wetenschapsjournalisten Nederland (VWN) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ).

Centraal staan de verhalen van wetenschappers over hun onderzoek, van laatste nieuws tot een update van actuele discussies in een vakgebied, maar wetenschap is ook voor een belangrijk deel debat en discussie. Daarom is er ook ruimte voor twee debatten over wetenschap en wetenschapsbeleid. De debatten staan onder leiding van dagvoorzitter Frénk van der Linden.


Nieuw dit jaar is De Etalage, waarin zes wetenschappers in twee sessies hun onderzoek zo overtuigend mogelijk presenteren aan een kritisch panel van journalisten. De onderzoeker met de beste presentatie krijgt een radio-interview met De Kennis van Nu, dat gedurende de dag verslag zal doen van Bessensap.


Terug op het programma is de uitreiking van de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie. Met deze prijs bundelen NWO en de KNAW sinds 2012 hun krachten voor de bevordering van betrokkenheid bij en toegankelijkheid van wetenschappelijke kennis en inzichten voor een breed publiek. De dag zal worden afgesloten met de bekendmaking van de NWO-Spinozapremies 2015, de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap.

Aanmelden voor het evenement kan via het aanmeldformulier. Het programma is hier terug te vinden.

Terug naar overzicht