Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
1

Budget voor UWV Onderzoekssubsidie 2018 – Challenge Technologie voor Inclusie verhoogd

Het UWV heeft het budget van de UWV Onderzoekssubsidie voor het thema Challenge Technologie voor Inclusie verhoogd. Er was voor deze oproep een bedrag van € 300.000 beschikbaar. Dit is nu met € 30.000 verhoogd naar € 330.000. Aanvragen konden tot en met 25 januari 2019 worden ingediend.

Met de Onderzoekssubsidies verstrekt het UWV subsidie voor het verrichten van onderzoek in het belang van arbeidsintegratie van personen met een structurele functionele beperking.

 

Met het subsidiethema 'Challenge technologie voor inclusie' wilde het UWV via pilots ervaring opdoen met de implementatie van technologie ter ondersteuning van werknemers met een beperking. Werknemers, werkgevers, ondersteuners, arbeidsdeskundigen en ontwikkelaars en leveranciers van technologie konden op deze manier de beste koers bepalen om het werk toegankelijker te maken, de kwaliteit van het werk te vergroten en de inzetbaarheid / productiviteit van de werknemers met een arbeidsbeperking te verhogen. Hierbij kan het gaan om zowel de ondersteuning van werknemers met beperkingen die al in dienst zijn als om de inzet van technologie, waarmee werk mogelijk wordt gemaakt voor nieuwe werknemers met een beperking.

Terug naar overzicht