Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
1

Transitiefonds Limburgse Woningmarkt: Tender Zuid-Limburg gepubliceerd

Het doel van het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt is het ondersteunen van projecten die een waardevolle en aantoonbare bijdrage leveren aan de transitie van de woningmarkt. In Zuid-Limburg is dit concreet vertaald naar de doelstelling: ‘Opwaardering van (leegstaand) vastgoed waarbij de woningvoorraad kwantitatief en kwalitatief meer in balans wordt gebracht’. Voor deze tender kunnen aanvragen worden ingediend tussen 25 maart 2015 en 20 mei 2015.
Om voor subsidie in aanmerking te komen, gelden de volgende algemene criteria:

Het project dient volledig gerealiseerd te worden op het grondgebied van Zuid-Limburg. Dit zijn de gemeenten Beek, Brunssum, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Meerssen, Maastricht, Nuth, Onderbanken, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg aan de Geul, Voerendaal;
Er is sprake van een opwaardering van (leegstaand) vastgoed, waarbij geen sprake is van sec sloop.
Het project moet met de gemeente(n) waar het project wordt gerealiseerd, zijn afgestemd;
Binnen het project worden geen sec hoog segment huurwoningen en/of hoog segment koopwoningen gerealiseerd;
Het project moet passen binnen provinciaal, (sub)regionaal en gemeentelijk beleid.

Subsidie kan alleen door rechtspersonen worden aangevraagd. Het subsidiebedrag bedraagt maximaal 50% van de onrendabele top. De resterende onrendabele top na subsidiëring door de provincie, dient gefinancierd te worden met eigen vermogen en/of cofinanciering. Het maximale subsidiebedrag bedraagt € 200.000, maar subsidies lager dan € 25.000 worden niet verstrekt. Een project dient voor 1 april 2016 te starten en uiterlijk 31 juli 2018 gereed te zijn.

Terug naar overzicht