Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
1

Kamerbrief over voortgang aanpassingen regelgeving crowdfunding

Minister Dijsselbloem van Financin heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over de voortgang bij de aanpassingen van regelgeving voor crowdfunding. Naar aanleiding van Kamervragen heeft de minister in 2014 onderzocht of het huidige toezichtsysteem beter kon worden toegesneden op de snelle groei van crowdfunding.

In 2014 is de omvang van crowdfunding onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ten opzichte van 2013 naar schatting van de AFM verdubbeld naar € 37 miljoen. Ook zijn er 24 platformen bijgeschreven in het register van de AFM. Met de groei binnen crowdfunding, groeit ook het belang van goed en passend toezicht op deze sector. Wet- en regelgeving mag geen onnodige belemmering vormen voor de activiteiten die crowdfundingplatformen ontplooien, terwijl anderzijds de belangen van geldvragers (ondernemingen) en geldgevers (het publiek) ook voldoende beschermd moeten worden.

De aanpassingen van bestaande regelgeving zal plaatsvinden via wijziging van het Besluit Gedragstoezicht financiele ondernemingen (BGfo) en wordt in april samen met andere wijzigingen openbaar geconsulteerd. Het streven is de wijzigingen van het BGfo per 1 januari 2016 in werking te laten treden.

Klik hier voor inzage in de Kamerbrief.

Terug naar overzicht