Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
1

Innovatief Actieprogramma Groningen: € 150.000 voor bewaarsysteem donororganen

De provincie Groningen verstrekt een subsidie van € 150.000 voor een nieuw systeem dat is ontwikkeld om donororganen beter te bewaren. Deze zogenaamde Organ Assist moet zorgen voor kortere wachtlijsten voor donororganen en is ontwikkeld door het UMCG en Organ Assist Products. De subsidie is afkomstig vanuit het Innovatief Actieprogramma (IAG).

De nieuwe behandelmethode is ontwikkeld om het gebruik van orgaandonoren te verbeteren. De organen die bedoeld zijn voor transplantatie, worden op een speciale afdeling beter bewaard door ze continu van een zuurstofrijke vloeistof te voorzien. Ook wordt er een nieuw protocol ontwikkeld, dat voorschrijft hoe donoren met problemen behandeld moeten worden om schade te beperken en herstellen.

Het Innovatief Actieprogramma Groningen (IAG) is bedoeld voor vernieuwende samenwerkingsprojecten met een hoog ambitieniveau. Hiermee investeert de provincie in vernieuwing, ondernemerschap en concurrentievermogen. Dit vierde Actieprogramma is in november gestart en loopt tot en met 2017. Het totale budget is € 6,2 miljoen. Hiervan wordt € 2,7 miljoen bijgedragen door de provincie en € 3,5 miljoen door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Terug naar overzicht