Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
1

Active & Assisted Living - Openstelling AAL Call 2014

De eerste call voor het nieuwe Active & Assisted Living Programme (AAL 2) is geopend. Deadline voor het indienen van internationale projectvoorstellen is 26 juni 2014.

Het nieuwe AAL-programma is een vervolg op het Ambient Assisted Joint Living Programme (AAL JP), dat liep van 2008 tot 2013. AAL 2 - Call 2014 kent een nieuwe benadering. In plaats van thema’s wordt uitgegaan van een ‘challenge-led approach’. Dit moet meer ruimte bieden voor innovatie vanuit het veld. Het motto van deze call is ‘Care for the future - An ageing society faces an increasing need for care, how will ICT contribute to sustainable solutions?’ Het totale budget van de call is € 30 miljoen.

Doel van het AAL-programma is de ontwikkeling van innovatieve, op ICT gebaseerde, oplossingen voor ouderen en hun omgeving. Het gaat om producten en diensten die de kwaliteit van leven verbeteren en ouderen in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te leven, ook als ze last krijgen van lichamelijke en/of geestelijke beperkingen. Daarnaast beoogt het programma de houdbaarheid van de sociale/zorgsector te bevorderen en de economische en industriële positie van Europese bedrijven op dit terrein te versterken. Behoeften en wensen van eindgebruikers (zowel ouderen en hun naasten als professionals) vormen het uitgangspunt bij de ontwikkeling en hun betrokkenheid loopt als een rode draad door het programma.

Terug naar overzicht