Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

Tweede oproep voor Interreg Maas-Rijn gepubliceerd

Subsidie kan worden aangevraagd voor projecten die bijdragen aan de doelstellingen van het programma:

  • een slimmer Maas-Rijn gebied;
  • een groener, CO2-arm Maas-Rijn gebied;
  • een socialer Maas-Rijn gebied;
  • betere bestuurlijke samenwerking in het Maas-Rijn gebied.

Bij een te ondersteunen project zijn minimaal twee partners uit twee verschillende lidstaten binnen het programmagebied, of minimaal één grensoverschrijdende organisatie betrokken. Alle aanvragers (lead partner en overige partners in samenwerkingsverband) moeten rechtspersoonlijkheid hebben.

Voor de oproep is een budget van € 55.600.822 beschikbaar. De hoogte van de EFRO-subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten. De totale subsidiabele kosten van een project moeten minimaal € 150.000 bedragen. Een project mag een maximale looptijd van drie jaar hebben.

Eerder werd bericht dat de oproep vanaf 6 maart 2024 zou opengaan voor projectschetsen (stap 1). Dit blijkt nu 25 maart 2024 te zijn geworden. De deadline blijft 26 april 2024. De openstelling voor definitieve aanvragen (stap 2) is overigens nog niet bekendgemaakt.

Over Interreg Maas-Rijn
Het doel van het programma Interreg Maas-Rijn 2021-2027 is het stimuleren van interregionale samenwerking in het zogenaamde Maas-Rijngebied, het grensgebied van Nederland, Duitsland en België. Dit door het ondersteunen van grensoverschrijdende projecten op het gebied van slimmere innovaties, groenere, koolstofarme initiatieven, sociale integratieconcepten en betere samenwerking in het Maas-Rijngebied.

Het programma staat open voor organisaties met rechtspersoonlijk uit het Maas-Rijngebied. Dit gebied omvat de provincie Limburg aan Nederlandse zijde. In België gaat het om de Vlaamse provincie Limburg, de provincie Luik en de Duitstalige Gemeenschap. In Duitsland gaat het om de districten Heinsberg, Düren, Euskirchen, Vulkaneifel en Eifelkreis Bittburg-Prüm.

Terug naar overzicht