Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
1

Concept-regeling sterk techniekonderwijs 2025-2028 bekend

Het doel van de nieuwe regeling is om in heel Nederland de kwaliteit van het techniekonderwijs in het vmbo te verbeteren en het dekkend aanbod van het techniekonderwijs mogelijk te maken. De regeling is samen met het onderwijsveld vormgegeven, aldus Paul.

Op basis van de uit het overleg met het onderwijsveld verkregen inzichten is besloten de verdeling van de € 100 miljoen per jaar onder de STO-regio's gelijk te houden aan de verdeling van de vorige regeling. Dit maakt het mogelijk om de opgebouwde samenwerking te verduurzamen en te borgen. Deze gezamenlijke aanpak geeft vertrouwen dat de uitgangspunten van de regeling goed worden ontvangen door het onderwijsveld, zo schrijft de minister.

Ten opzichte van de vorige subsidieperiode zijn er wel drie aandachtspunten voor de nieuwe subsidieperiode: een brede scope, behouden van de cofinanciering, en het betrekken van het primair onderwijs (po) wordt verplicht gesteld.

Verder geeft Paul aan scholen snel duidelijkheid te willen geven, zodat de STO-regio's in januari 2025 met de uitvoering kunnen starten. Daarom kunnen de STO-regio's tussen 1 juni en 30 juni 2004 een vooraanmelding doen en tussen 1 september en 1 oktober 2024 een subsidieaanvraag indienen.

De verwachting is dat de nieuwe regeling over een maand officieel gepubliceerd kan worden in de Staatscourant.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2024/02/29/voortgang-sterk-techniekonderwijs en https://www.sterktechniekonderwijs.nl/nieuws/de-concept-subsidieregeling-sterk-techniekonderwijs-is-verzonden-aan-de-tweede-kamer/

Terug naar overzicht